Säsongavslutning i Fornhemmet

2010-09-05

Ca. 30 medlemmar deltog vid årets avslutning av guidningssäsongen i Fornhemmet. Vädret var dagen till ära soligt och vackert och smörgåstårtan delikat. Ingmar hälsade välkommen, sammanfattade den gångna säsongens verksamhet samt framförde föreningens tack för årets insatser till ”de som gjort jobbet”. Beklagligtvis var det många av dessa som inte hade möjlighet att närvara.

Ingmar informerade om närtidsplaneringen, i morgon blir det ställningsbygge, på tisdag och onsdag lägger takläggare från Skåne nytt halmtak på logen. På tisdag kl. 13 kommer Calle von Essen från Svenska Byggnadsvårdsföreningen och Anna Lindqvist från Länsmuseet och berättar om halmtak. Ingmar uppmanade alla som har möjlighet att komma och lyssna och lära.

Anders Vistby berättade med stor inlevelse om gårdagens leverans av halm till logtaket. Halmen, som ser mycket fin ut, hade levererats via en polsk långtradare, vars chaufför inte kunde ett ord varken på svenska eller engelska.

Ingmar berättade även om en intressant bussresa under mottot Hus med historia, som arrangeras av Östergötlands Hembygdsförbund 2010-09-15 till bl.a. hembygdsföreningarna i Ringarum och Tryserum.