Besök på Fornhemmet av Club Corvette Sweden, distrikt Öst (Höstcruising)

2008-09-06

Foto: Hans Hansson

Så stod vid där, några ’guider’ , i hällregnet och väntade på våra gäster.

– Hur många skulle det komma?

– Vem tar ut sin ’pärla’, ja det gäller Corvetten alltså, i detta ösregn?

– Veteranbilar luftas bara på asfalt när barometern minst visar ’högtryck’.

Själv stod jag vid infarten till Fornhemmet för att försöka anvisa parkeringsplatser under träden. Den akademiska kvarten passerades, med god marginal, utan att någon enda bil passerade på stora vägen.

Plötsligt rör det sig i buskarna vid bron över Stångån. En grupp på ca 5-6 paraplyer kommer fram ur grönskan och passerar bron. De närmar sig Fornhemsskylten. Alla är tysta och formerar sig till ett långt led på vägrenen över bron. Det är inte bara 5-6 st som kommer vandrandes ut ur buskarna! Strömmen av besökare tycks aldrig ta slut. Hur många är det? Bilarna står kvar vid slottet där man stannat för förmiddagsfika!

Trots ca 20 -25 mm intensivt regnande kom ett 30-tal medlemmar i ’Corvettklubben’. Jag såg ingen som hade stövlar, men alla var försedda med paraply. Besöksledet sträckte sig från infarten till Fornhemmet fram till gårdsgrinden. Imponernade!

Ingmar samlade alla, under taket i logen, och berättade om Fornhemmet. Därefter var det fritt fram för alla att se sig omkring i de olika byggnaderna. Att det regnade påverkade inte humöret hos någon. Däremot konstaterade några att det var väldigt lågt i tak förr i tiden!

Efter besöket lämnade de Fornhemmet lika glada, i en lång ringlande kö, för att fortsätta till nästa mål.

/Anders Vistby